Motorverzekering

Veel mensen kennen ons van de speciale verzekering voor Harley-Davidson motoren en de zogenaamde Allroads, maar uiteraard kunnen ook andere motorrijders bij ons terecht.

Op deze pagina willen wij u graag uitleggen welke mogelijkheden er zijn bij het afsluiten van een motorverzekering via ons kantoor. De exacte inhoud van uw verzekering kunt u afleiden uit de polisvoorwaarden en kan soms per verzekeraar afwijken.

6 wielen

Onder deze naam kennen veel mensen de regeling waarbij u de op de autoverzekering opgebouwde no-claim korting ( of BM korting) mee mag nemen op uw motor. Uiteraard mag de korting ook afkomstig zijn van een andere motor, maar meestal komt toch de auto hiervoor in aanmerking. Om deze korting weg te mogen geven moeten wel beide voertuigen bij ons verzekerd zijn of worden. motorverzekering enschede

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Het wettelijk verplichte absolute minimum dat u moet verzekeren als u een motor in uw bezit hebt. Zodra het kenteken op uw naam staat moet u er voor zorgen dat de motor minimaal WA verzekerd is. Het verzuimen hiervan kan tot een hoge boete leiden, maar nog veel belangrijker, voor veel ellende bij een eventueel ongeval. Indien het kenteken geschorst is, kunt u de verzekering ook schorsen. U mag zich dan niet met de motor op de openbare weg begeven.

Een WA verzekering is heel eenvoudig. Deze vergoed de schade die u toebrengt aan anderen met uw motor. Uw eigen schade wordt dus door deze verzekering niet vergoed.

Beperkt casco

Beperkt casco, WA plus of mini casco. Verschillende termen voor hetzelfde. Hiermee heeft u een iets ruimere dekking zodat u ook bepaalde schades vergoed krijgt waar u niets aan kunt doen. Hierbij kunt u denken aan schade veroorzaakt door: Brand, diefstal, storm, natuurgeweld, dieren en rellen.

Volledig casco

Ook graag aangeduid als all-risk. De term all-risk is helaas niet helemaal juist omdat er toch uitsluitingen zijn op een verzekering. Bij volledig casco bent u verzekerd voor alle hierboven genoemde zaken, maar daarnaast voor schades aan uw eigen motor die door uw eigen schuld zijn veroorzaakt. Bijvoorbeeld een eenzijdig ongeval. Dit wordt ook wel de “alle van buiten komende onheilen” genoemd. Afhankelijk van de voorwaarden kan zelf een schade verzekerd zijn die ontstaan is door een eigen gebrek aan de motor.

Opzittenden verzekering

Aanvullende verzekering voor de bestuurder en de passagier van de motor. Deze verzekering keert afhankelijk van de gekozen vorm een bedrag uit aan de bestuurder en / of passagier ( of hun nabestaanden ) voor materiële of letselschade.

Helm, kleding en schoenen

Deze voorwerpen kunnen bij elkaar toch behoorlijk wat kosten. Optioneel kunt u deze meeverzekeren.

No-claim beschermer

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker op de motor. Bij schade heeft u al snel terugval qua korting. Vaak moet u dan ook meer premie gaan betalen. Door het toevoegen van een no claimbeschermer kunt u dit voorkomen. U hebt dan wel terugval qua korting, maar de premie stijgt niet. Deze kunt u één keer per jaar gebruiken.

Deze teksten zijn informatief. Aan deze inhoud kunnen geen rechten ontleend worden. De exacte inhoud van uw verzekering treft u aan in de van kracht zijnde polisvoorwaarden.

Rechtsbijstand

In het verkeer loopt u een grote kans om in een geschil terecht te komen. Iedereen kent wel de verhalen van een tegenpartij die ineens een andere verklaring aflegt dan op het moment van het ongeluk of erger nog, alles ontkent. Zeker voor mensen die niet volledig casco (all-risk) verzekerd zijn, kan een aanvullende rechtsbijstand verzekering raadzaam zijn.

Waarom in het bijzonder voor mensen die niet volledig casco verzekerd zijn? Omdat uw schade bij een volledig casco verzekering in de meeste gevallen wel vergoed wordt en uw verzekeraar dan zelf haar schade op de tegenpartij zal proberen te verhalen.