Autoverzekering

De auto. Voor veel mensen één van de duurste bezittingen. Deze investering wilt u natuurlijk goed verzekeren en dan het liefst tegen een eerlijke premie.

Wij zeggen er duidelijk bij, eerlijke premie. Wij vinden het belangrijker om u een passende autoverzekering aan te bieden. Een goede combinatie van kwaliteit en prijs. Zodat wij u altijd recht in de ogen aan kunnen blijven kijken. Wenst u de laagste premie? Dat kan ook, maar vaak gaat dat ten koste van de dekking. Indien dit het geval is, zeggen wij dat er duidelijk bij.

Op deze pagina willen wij u graag uitleggen welke mogelijkheden er zijn bij het afsluiten van een autoverzekering via ons kantoor. De exacte inhoud van uw verzekering kunt u afleiden uit de polisvoorwaarden en kan soms per verzekeraar afwijken.

6 of 8 wielen

Onder deze naam kennen veel mensen de regeling waarbij u de op de autoverzekering opgebouwde no-claim korting ( of BM korting) mee mag nemen op uw tweede auto of motor. Om deze korting weg te mogen geven moeten wel beide voertuigen bij ons verzekerd zijn of worden.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Het wettelijk verplichte absolute minimum dat u moet verzekeren als u een auto in uw bezit heeft. Zodra het kenteken op uw naam staat moet u er voor zorgen dat de auto minimaal WA verzekerd is. Het verzuimen hiervan kan tot een hoge boete leiden, maar nog veel belangrijker, voor veel ellende bij een eventueel ongeval. Indien het kenteken geschorst is, kunt u de verzekering ook schorsen. U mag zich dan niet met de auto op de openbare weg begeven gedurende de periode dat het kenteken geschorst is.

Een WA verzekering is heel eenvoudig. Deze vergoed de schade die u toebrengt aan anderen met uw auto. Uw eigen schade wordt dus door deze verzekering niet vergoed.

Beperkt casco

Beperkt casco, WA plus of mini casco. Verschillende termen voor hetzelfde. Hiermee heeft u een iets ruimere dekking zodat u ook bepaalde schades vergoed krijgt waar u niets aan kunt doen. Hierbij kunt u denken aan schade veroorzaakt door: Brand, diefstal, storm, natuurgeweld, dieren en rellen.

Volledig casco

Ook graag aangeduid als all-risk. De term all-risk is helaas niet helemaal juist omdat er toch uitsluitingen zijn op een verzekering. Bij volledig casco bent u verzekerd voor alle hierboven genoemde zaken, maar daarnaast voor schades aan uw eigen auto die door uw eigen schuld zijn veroorzaakt. Bijvoorbeeld een eenzijdig ongeval. Dit wordt ook wel de “alle van buiten komende onheilen” genoemd. Afhankelijk van de voorwaarden kan zelf een schade verzekerd zijn die ontstaan is door een eigen gebrek aan de auto.

Inzittenden verzekering

Aanvullende verzekering voor de bestuurder en de passagiers van de auto. Deze verzekering keert afhankelijk van de gekozen vorm een bedrag uit aan de bestuurder en / of passagiers ( of hun nabestaanden ) voor materiële of letselschade.

Deze teksten zijn informatief. Aan deze inhoud kunnen geen rechten ontleend worden. De exacte inhoud van uw verzekering treft u aan in de van kracht zijnde polisvoorwaarden.

Accessoires

Heeft u de auto voorzien van extra accessoires? Dan kan het verstandig zijn om deze mee te verzekeren. Het gaat dan om accessoires die er niet af-fabriek op zitten. Bijvoorbeeld een later aangeschafte trekhaak of gastank, maar ook spoilers en velgen.

Rechtsbijstand

In het verkeer loopt u een grote kans om in een geschil terecht te komen. Iedereen kent wel de verhalen van een tegenpartij die ineens een andere verklaring aflegt dan op het moment van het ongeluk of erger nog, alles ontkent. Zeker voor mensen die niet volledig casco (all-risk) verzekerd zijn, kan een aanvullende rechtsbijstand verzekering raadzaam zijn.

Waarom in het bijzonder voor mensen die niet volledig casco verzekerd zijn? Omdat uw schade bij een volledig casco verzekering in de meeste gevallen wel vergoed wordt en uw verzekeraar dan zelf haar schade op de tegenpartij zal proberen te verhalen.